Donateur, vrijwilliger, partner; iedereen kan meedoen!We willen het graag voor iedereen mogelijk maken om mee te doen. En om de betrokkenheid te vergroten maken we dat zo concreet dat je het gevoel hebt dat je via ons Afrika een beetje kunt 'aanraken'. Je kunt meedoen als donateur, vrijwilliger of partner. Onderstaand leggen we het uit.

 

Red Road Foundation is een ANBI. Daardoor is schenken fiscaal 100% aftrekbaar als je ons vijf jaar op rij steunt. Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Lars Deneer op 06 54 612 667 of lars.deneer@redroadfoundation.com. Je kunt het ook onderstaand meteen regelen.

 

Meedoen als donateur en simpel afrekenen met iDeal


Koop een m3 (of meer) opslagruimte voor de Jjongoza Coffee Farmers

Er zijn twee zeecontainers nodig voor de opslag van meststoffen en geoogste koffiebonen. De containers worden geplaatst op het terrein van de verwerkingsfabriek. De totale investering bedraagt €4.290.

€ 65,00


Maak 1 dag (of meer) advies mogelijk voor de Jjongoza Coffee Farmers

In het eerste jaar heeft de coöperatie de begeleiding van een Oegandese coöperatie-expert nodig om de organisatie neer te zetten, een strategisch plan op te stellen en de eerste operationele stappen te zetten. Totale kosten bedragen €3.000.

€ 150,00


Geef 1 boer (of meer) de meststoffen die nodig zijn om een oogst te verdubbelen

Met een bedrag van €175 kunnen we 1 Jjongoza Coffee Farmer genoeg geld lenen voor 1 oogst. Met de meerwaarde kan hij de lening terugbetalen aan de Jjongoza Coffee Farmers Cooperative Society waardoor de coöperatie werkkapitaal krijgt. Totaal benodigd budget €43.750.

€ 175,00


Laat een ondernemer deelnemen aan het Youth Enterprise programma

De jonge ondernemer wordt een jaar lang iedere twee weken ondersteund door trainers en mentoren. Zij helpen hen om uitdagingen te overwinnen en bereiden hen voor op de aanvraag voor financiering.

€ 500,00


Benut fiscaal onze ANBI-status en schenk minimaal 5 jaar een bedrag

Met dit product zet u de eerste betaling in gang. Direct na ontvangst nemen wij contact met u op om de overeenkomst te sluiten conform de eisen van de Belastingdienst en spreken we af hoe de vervolgbetalingen zullen plaatsvinden.

€ 500,00

Meedoen als vrijwilliger of partner


Vrijwilliger

Vrijwilligers verbinden alles en wij kunnen niet zonder. Jij kunt ook vrijwilliger worden.

 

Kennisdeler

Heb jij specifieke kennis over bijvoorbeeld het opzetten van incubators, landbouwtechnieken of het aanleggen van eenvoudige irrigatiesystemen en wil je weten of je die kennis kunt inzetten in Oeganda? Neem dan contact op en we bespreken de mogelijkheden.

 

Fundraiser

En uiteraard zoeken we vrijwilligers die ons willen helpen bij fundraise acties. Misschien omdat je heel goed bent in marketing en social media, of omdat je een groot netwerk hebt en dat graag inzet om de noodzakelijke donaties binnen te krijgen.

 

Andere ideeën?

Spreken bovenstaande voorbeelden je aan en wil je vrijwilliger worden? Of heb je andere ideeën hoe je ons als vrijwilliger kunt helpen? Neem dan contact op met Kim Deneer op 06 29 042 949 of mail naar kim.deneer@redroadfoundation.com .

Partner

Zou je willen meedoen en vertegenwoordig je een middelbare school, een onderneming of een fonds? Dan gaan we graag met jou in gesprek, want een partnership is maatwerk. Ter inspiratie een paar voorbeelden.

 

Een maatschappelijk doel voor jouw onderneming

Misschien ben je eigenaar of manager van een onderneming en zou je het fijn vinden om samen met je personeel een maatschappelijk doel te hebben. Je wilt niet alleen geld in een grote pot stoppen. Nee, je wilt echt weten hoe het werkt en zelf meedoen. Je zou bijvoorbeeld de talenten uit jouw organisatie met Red Road Foundation twee weken naar Oeganda kunnen sturen om hen daar een ervaring te laten opdoen als mentor tijdens een business clinic, of hen als ambassadeur bij de rondgang langs de scholen. Je kunt ook mensen uit jouw organisatie aanbieden om coach te zijn van ondernemers uit een business clinic cohort.

 

Een Oegandese zusterschool voor jouw school

Het kan ook zijn dat je namens ook middelbare school geïnteresseerd bent geraakt en dat je graag jouw leerlingen in contact brengt met hele andere culturen. Dan zijn er heel veel mogelijkheden waarbij Red Road Foundation jou kan ondersteunen. We kunnen bijvoorbeeld een Oegandese middelbare school aan jouw school koppelen. Vervolgens kunnen we innovation camps organiseren waarbij Nederlandse en Oegandese scholieren samenwerken aan uitdagingen. Maar je kunt natuurlijk ook op jouw school het programma van Jong Ondernemen gaan invoeren en dat koppelen aan een Oegandese school waar het programma ook draait. Vervolgens kun je daar de profielwerkstukken aan koppelen, je kerstactie en nog veel meer.

 

Red Road Investment Circle

Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheid om een netwerk van Nederlandse ondernemers te starten. De gedachte is dat ondernemers graag iets over hebben voor ondernemers in andere gebieden en dat het leuk is om daar samen mee bezig te zijn en kleine investeringen te doen in kansrijke projecten van 'change agents' in Oeganda. Wordt vervolgd! 

 

Beter voorstel?

Dit zijn twee voorbeelden, maar we staan nog liever open voor jouw ideeën voor samenwerking. Neem contact op met Kim Deneer en laten we in gesprek gaan! Bel 06 29 042 949 of mail naar kim.deneer@redroadfoundation.com.


Onze partnersVolg ons op facebookDaar houden we je op de hoogte over de programma's en vertellen scholieren en ondernemers hun verhalen.