Oegandezen bepalen zelf hun toekomst.

En wij helpen daar een handje bij.Aanleiding

De Oegandese bevolking groeit zo hard dat de economie met 12% per jaar moet groeien om het bij te houden. Met een actuele groei van 4% en een dalende trend gaat dat niet lukken. Miljoenen jonge Oegandezen kunnen nauwelijks een goede toekomst opbouwen door een groot tekort aan banen.

 

Wij willen hen aan werk helpen door in te zetten op ondernemerschap en daarmee financiële zelfredzaamheid te stimuleren als hefboom naar meer ontwikkelingen.

Hoe?

Onze programma's richten zich op het stimuleren en ondersteunen van ondernemerschap. Dat doen wij door ondernemers te helpen om hun business te laten groeien en daardoor banen te creëren.

 

Op dit moment doen we dat door Jjongoza Coffee Farmers Cooperative Society te steunen. In het verleden hebben we ook ondernemerschapsprogramma's gedraaid op middelbare scholen en jonge ondernemers een jaar lang gevolgd in een mentorprogramma.

Waarom doen we dit?

Tijdens hun reizen door Oeganda zagen Lars en Kim Deneer hoeveel moeite vele jonge Oegandezen hebben met het vinden van een baan en het opbouwen van een leven. Ze richtten in 2017 Red Road Foundation op om hier iets aan te doen. Inmiddels hebben Fraukje van Lieshout, Esther Nijessen en Ruud Corstjens het bestuur versterkt en zijn ze met een aantal programma's actief in Oeganda.

Volg ons op facebookDaar houden we je op de hoogte over de programma's en vertellen scholieren en ondernemers hun verhalen.