Jonge Oegandezen gaan zelf hun toekomst bepalen.

En wij helpen daar een handje bij.De Oegandese bevolking groeit zo hard dat de economie met 12% per jaar moet groeien om het bij te houden. Met een actuele groei van 4% en een dalende trend gaat dat niet lukken.Miljoenen jonge Oegandezen kunnen nauwelijks een goede toekomst opbouwen door een groot tekort aan banen.

 

Wij willen hen aan werk helpen door hen ondernemerschaps-vaardigheden te leren. Zo worden ze ondernemers, of ondernemende werknemers.

Hoe?

Onze programma's richten zich op het stimuleren en ondersteunen van ondernemerschap bij jonge Oegandezen. Dat doen wij door jonge ondernemers te helpen om hun business te laten groeien en daardoor banen te creëren. Bijvoorbeeld met ons Youth Enterprise mentorprogramma en de hulp aan Jjongoza Coffee Farmers Cooperative Society.
Maar daar blijft het niet bij; we richten ons ook op het stimuleren en ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden bij leerlingen van middelbare scholen.

Meedoen?

Wil je meer informatie over actief meedoen? Participeren in programma's? Je school laten meedoen? Zelf vrijwilliger worden? Jouw fiscale voordelen van onze ANBI-status? Ga dan meteen naar meedoen.

Twijfel je over ontwikkelingswerk? Wil je eerst meer weten over Oeganda? Wil je weten waarover wij zelf twijfelen? Kortom; zoek je een reality check? Lees dan onze Q&A.


Waarom doen we dit?

Tijdens hun reizen door Oeganda zagen Lars en Kim Deneer hoeveel moeite vele jonge Oegandezen hebben met het vinden van een baan en het opbouwen van een leven. Ze richtten in 2017 Red Road Foundation op om hier iets aan te doen. Inmiddels hebben Fraukje van Lieshout, Esther Nijessen en Ruud Corstjens het bestuur versterkt en zijn ze met een aantal programma's actief in Oeganda.

 

 

Volg ons op facebookDaar houden we je op de hoogte over de programma's en vertellen scholieren en ondernemers hun verhalen.